NOEN OMREGNINGER | ||
Natrium (Na)* | Mengde |
1 mmol = 1 mEq = 23 mg Na |
1000 mg NaCl = 400 mg Na |
||
Konsentrasjon | 1 mEq/L = 1 mmol/L | |
Kalium (K) | Mengde |
1 mmol K = 1 mEq K= 39 mg K |
1000 mg KCl = 526 mg K |
||
Konsentrasjon | 1 mEq/L = 1 mmol/L | |
Magnesium (Mg) | Mengde |
1 mmol Mg = 2 mEq Mg = 24 mg Mg |
Konsentrasjon |
1 mg/dL = 0,411 mmol/L |
|
Fosfat (P) | Mengde |
1 mmol fosfat = 31 mg fosfor |
Konsentrasjon |
Konsentrasjon: 1 mg/dl = 0,323 mmol/L |
|
Kalsium (Ca) | Mengde |
1 mg Ca = 0,025 mmol Ca = 0,050 mEq Ca |
Konsentrasjon |
1 mg/dl = 0,25 mmol/L |
|
Energi |
1 kJ = 0,239 kcal. 1 kcal = 4,184 kJ |
|
Kreatinin | Konsentrasjon |
1 mg/dL = 88,4 μmol/L |
Glukose | Konsentrasjon |
1 mg/dl = 0,0555 mmol/L |
mEq: milliekvivalent. Brukes i internasjonal litteratur.
* I matvarer er salt ofte nevnt i ingrediensene, men mengden oppgis sjeldent. Det er nyttig å vite at ingrediensene er angitt i fallende orden etter inngående vekt. Når mengden oppgis, er det natrium og ikke saltmengden det ofte er snakk om. Husk å konvertere til salt.