Intravenøs - infusjonspose (polyolefin)
LIBTAYO 350 mg konsentrat til infusjonsvæske, oppløsning
Preparatnavn/ legemiddelform |
Innholds- stoffer |
Konsentrasjons- grenser |
Infusjonsvæsker/ rekonstituering |
Utleverings- enheter/ anmerkning |
Holdbarhet | Kilde SPC |
LIBTAYO 350 mg konsentrat til infusjonsvæske, oppløsning |
L-histidin L-histidinhydrokloridmonohydrat Sukrose L-prolin Polysorbat 80 Vann til injeksjonsvæsker |
Sluttkonsentrasjonen av den fortynnede oppløsningen bør være mellom 1 mg/ml og 20 mg/ml. | Natriumklorid 9 mg/ml eller glukose 50 mg/ml (5 %) | Ikke oppgitt |
Kjemisk og fysisk stabilitet etter klargjøring av infusjonsvæsken:
- ikke mer enn 8 timer ved romtemperatur ved høyst 25 °C
- ikke mer enn 10 dager i kjøleskapet ved 2 °C - 8 °C |
Dato for lest: 29.02.2024
Dato for SPC oppdatert: 10.01.2024 |
Holdbarhetsvurderingen er kun basert på SPC, ikke behov for bruk av eksterne kilder.
Vurdering av kjemisk stabilitet er kun basert på det som står i preparatomtalen og settes derfor til 7 døgn i kjøleskap, av dette holdbar 8 timer i romtemperatur, ved konsentrasjoner mellom 1 og 20 mg/ml.
Administreres som intravenøs infusjon i løpet av 30 minutter gjennom en intravenøs slange med et integrert eller påsatt sterilt, ikke-pyrogent filter med lav proteinbindingsgrad (porestørrelse 0,2 mikron til 5 mikron).
Skal ikke fryses. Hvis nedkjølt, la den fortynnede oppløsningen oppnå romtemperatur før administrering.
Ikke aktuelt.
På bakgrunn av stabilitetsdokumentasjon og vurderinger av kjemisk stabilitet og holdbarhet, kan holdbarhet på CEMIPLIMAB i CMS settes til:
7 døgn i kjøleskap
Konsentrasjonsgrenser: 1-20 mg/ml
Etikett-tekst: av dette holdbar 8 timer i romtemperatur
Holdbarhetsvurderingene i https://kurbibliotek.metodebok.no/ er utarbeidet for bruk av Sykehusapotekene HF. Holdbarhetene det er konkludert med er basert på virkestoffenes kjemiske og fysikalske stabilitet og med et utgangspunkt i maksimal 7 dager holdbarhet.
Når holdbarhetsvurderingen skal tas i bruk må også maksimal mikrobiologisk holdbarhet validert for aktuelt produksjonssted eller opptrekksted vurderes. Ved tilbakemeldinger eller kommentarer relatert til holdbarhetsvurderingen send e-post til cms@ous-hf.no.