Koordinator/Saksbehandler i barnehabilitering har et overordnet ansvar for å fremme kommunikasjon og samhandling mellom avdelinger innenfor spesialisthelsetjenesten og ut mot primærhelsetjenesten og andre lokale instanser. Følgende minimum av tverrfaglige undersøkelse i regi av barnehabiliteringen er anbefalt:
Erfaring har vist at det i de fleste tilfelle er behov for flere kontakter og kartlegginger som Involverer barnehabiliteringen, både i løpet av det første året etter skaden, men også på lang sikt. Dette gjelder spesielt barn under 6 år og barn med sammensatte utfordringer. Det første året kan det være hensiktsmessig å tilby ambulant oppfølging, både for å sikre en helhetlig belysning og forståelse av barnets/familiens situasjon, men også for å skjerme barnet med tanke på trettbarhet. Konsultasjoner ved barnehabiliteringen gjennomføres i tett samarbeid med involverte kommunale instanser både fra helse- og opplæringssektor.
For en detaljert beskrivelse av oppfølging i barnehabilitering se Tabell for tiltak ved barnehabiliteringen under Verktøykasse.