CYTOSTATIKA OG ANTISTOFFER

ALEMTUZUMAB

Sist oppdatert: 25.09.2024
Utgiver: Helse Sør-Øst RHF
Versjon: 1.1
Forfatter: limsab
Kopier lenke til dette emnet
Foreslå endringer/gi kommentarer

ADMINISTRASJONSMÅTE OG UTLEVERINGSENHET 

Intravenøs - infusjonspose (polyolefin)

PREPARATNAVN OG PRODUSENT  

LEMTRADA 12 mg konsentrat til infusjonsvæske, oppløsning (Genzyme (Sanofi))

PRODUKTSPESIFIKK INFORMASJON  

Preparatnavn/

legemiddelform

Innholds-

stoffer

Konsentrasjons-

grenser

Infusjonsvæsker/

rekonstituering

Utleverings-

enheter/

anmerkning

Holdbarhet Kilde SPC
LEMTRADA 12
mg konsentrat
til infusjonsvæske,
oppløsning
Dinatriumfosfatdihydrat (E339)
Dinatriumedetatdihydrat
Kaliumklorid (E508)
Kaliumdihydrogenfosfat (E340)
Polysorbat 80 (E433)
Natriumklorid Vann til
injeksjonsvæsker
Ingen

100ml Natriumklorid 9 mg/ml eller Glukose 50 mg/ml

Infusjonspose

8 timer kjøleskap,

lysbeskyttet

SPC Lemtrada

 

Dato for

lest:

12.04.2024

 

Dato for

SPC

oppdatert:

07.07.2023

ANNEN RELEVANT STABILITETSDOKUMENTASJON  

Ikke aktuelt.

VURDERING AV KJEMISK STABILITET  

Vurderingen er kun basert på SPC. Det er foreløpig ikke behov for bruk av eksterne kilder i forbindelse med utvidelse av holdbarhet utover det som står i SPC.  

INKOMPATIBILITET OG FILTRERING 

Ingen informasjon om dette i SPC.

HÅNDTERING OG EVENTUELL INFORMASJON  

Ikke aktuelt

Støtteinformasjon for apotek om konfigurasjon i CMS 

Ikke aktuelt

KONKLUSJON 

På bakgrunn av stabilitetsdokumentasjon og vurderinger av kjemisk stabilitet og holdbarhet, kan holdbarhet på ALEMTUZUMAB i CMS settes til:

 

8 timer i kjøleskap, lysbeskyttet

ANSVARSFRASKRIVELSE HOLDBARHETSVURDERINGER 

Holdbarhetsvurderingene i https://kurbibliotek.metodebok.no/ er utarbeidet for bruk av Sykehusapotekene HF. Holdbarhetene det er konkludert med er basert på virkestoffenes kjemiske og fysikalske stabilitet og med et utgangspunkt i maksimal 7 dager holdbarhet.

 

Når holdbarhetsvurderingen skal tas i bruk må også maksimal mikrobiologisk holdbarhet validert for aktuelt produksjonssted eller opptrekksted vurderes. Ved tilbakemeldinger eller kommentarer relatert til holdbarhetsvurderingen send e-post til cms@ous-hf.no.