Brorparten av ortopediske pasienter får fysioterapi. Noen ganger, for eksempel for langliggere, kan det være hensiktsmessig å starte fysioterapi før pasienten flyttes til sengepost. Det kan være lungefysioterapi, Kinetec (”bevegelsesmaskin”), tilpasning av ortoser. Fysioterapeutene har kontor i trappegangen, kan også calles.
Noen pasienter har behov for psykiatrisk tilsyn. Dette er rutine ved suicidalforsøk, og er ofte initiert tidlig i forløpet. Psykiatrisk tilsyn kan også benyttes for vurderinger i forhold til medisinering og til samtale/terapi. Be vaktavende ortoped eller anestesilege om å rekvirere dette.
Bestilling av røntgenundersøkelse: lege fyller ut rekvisisjon i DIPS.
Rtg. thorax kontroll tas «på stue», dvs i avdelingen. Call 581-73876 for å avtale tidspunkt.
Rtg.lab 6-7 brukes til postoperativt røntgen for ortopediske pasienter, ring 15957 for å avtale tidspunkt.
Sosionomtjenesten kan kontaktes dersom pasienten har spørsmål angående økonomi og arbeidsforhold. Dette gjøres vanligvis på sengepost.
Pasienter som skal få viktig informasjon bør få tolk. En mulighet hvis man har dårlig tid, er at det tolkes over telefon.
OUS har en intern tolketjeneste som har åpningstid mellom 8-15, og kan nås på 23 02 69 90. Se prosedyre på eHåndbok (DokId 79478).
Ved trusler, eller ved ukontrollert situasjon på grunn av svært agiterte/truende/voldelige pasienter, kan vekter tilkalles (77777 – alternativt 22 11 80 01).
Dersom tyveri/innbrudd blir oppdaget skal vektertjenesten kontaktes umiddelbart for sikring av stedet og dokumentasjon
Ved innbrudd varsler vekter politiet.