Ved utarbeiding av nasjonale retningslinjer stilles det krav om at all relevant kunnskap på området hentes frem, beskrives og vurderes på en systematisk og åpen måte.
I denne retningslinjen er kunnskapsgrunnlaget gradert, ikke anbefalingen. Hvis anbefalingen skal graderes må en legge inn en vurdering av både kost- nytte og andre forhold som klinisk erfaring, skjønn og etikk. I tillegg må kunnskapsgrunnlaget vurderes. Dette er ikke gjort eksplisitt i forbindelse med dette arbeidet.
| Studietype | Evidensnivå | Gradering av evidensnivå | 
|---|---|---|
| Kunnskap som bygger på systematiske oversikter og meta-analyser av randomiserte kontrollerte studier. | Nivå 1a | A | 
| Kunnskap som bygger på minst én randomisert kontrollert studie. | Nivå 1b | |
| Kunnskap som bygger på minst én godt utformet kontrollert studie uten randomisering. | Nivå 2a | B | 
| Kunnskap som bygger på minst én annen godt utformet kvasi-eksperimentell studie uten randomisering. | Nivå 2b | |
| Kunnskap som bygger på godt utformede ikke eksperimentelle beskrivende studier, som sammenlignende studier, korrelasjonsstudier og case studier. | Nivå 3 | C | 
| Kunnskap som bygger på rapporter eller oppfatninger fra eksperter, komiteer og/eller klinisk ekspertise hos respekterte autoriteter. | Nivå 4 | D | 




